Uutiset

Joonatan Kovanen jatkaa miesten riveissä!

Share |
14.04.2017

Joonatan Kovanen NST-paidassa myös tulevalla kaudella

NST-paidassa nähdään ensi kaudella huikean läpimurron aikuisten pääsarjatasolle tehnyt Joonatan Kovanen. Juuri U19-poikien MM-kisoihin valittu Divarin pistepörssin vitonen teki Playoutit mukaan lukien 29 ottelussa hurjat 55 tehopistettä (26+29). Merkille pantavaa on, että komeiden hyökkäystehojen lisäksi myös plusmiinustilasto näytti hienosti 22 maalia plussaa, joten nuoren miehen merkitys joukkueelle oli jo debyyttikaudella merkittävä.

NST:n päävalmentajana jatkava Perttu Kytöhonka on erittäin tyytyväinen pörssikärkensä jatkoon.

Kovanen.jpg

- Kovanen pelasi nousujohteisen kauden. Pistetehtailu kiihtyi kauden edetessä, mutta se on vain yksi osa hänen peliään. Valmentajaa kiinnostaa aina myös plusmiinustilasto, joka Jontulla oli voimakkaasti plussan puolella. Se on kova suoritus alaikäiseltä pelaajalta joukkueessa, joka hävisi enemmän pelejä kuin voitti.

- Totta kai tuollaisen läpimurtokauden pelannut iso ja taitava rightin hyökkääjä kiinnosti myös muualla, mutta hienoa että Joonatan näki kehityksensä kannalta NST:n parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi.

Kytöhonka on valmennusurallaan nähnyt ja valmentanut useita lahjakkuuksia.

- Joonatanista tekee erityisen hänen loppumaton nälkänsä tehdä asiat paremmin. Se välillä brutaalikin itsekriittisyys, millä hän omaa tekemistään arvioi on ollut työstön kohde tässä viimeisen vuoden ajan. Toisaalta valmentajalle on hienoa nähdä noin kunnianhimoinen pelaaja omassa joukkueessaan, toisaalta välillä on joutunut toppuuttelemaankin sitä itsensä ruoskimista, Kytöhonka toteaa.

Kovanen itse piti NST:stä koko ajan ykkösvaihtoehtona.

- Omat tavoitteet ovat korkealla ja näin, että minulle ehdottomasti paras vaihtoehto oli jatkaa NST-paidassa. Meillä on nuori joukkue, joka näytti kauden mittaan pystyvänsä pelaamaan koko ajan paremmin. Lopun playoutit osoittivat myös kovaa henkistä kanttia, kommentoi Joonatan.

Lue lisää Ylen uutisista Joonatanin ajatuksia. - http://yle.fi/urheilu/3-9465604

- Joonatan palkittiin myös vuoden nuoreksi urheiljaksi Urheilugaalassa.

NST:n rakennus sujuu aikataulussa - kulttuurin rakentaminen keskiössä

NST:n tulevan kauden miehistön rakentaminen on muutenkin sujunut hyvissä merkeissä. Sopimustilanne on viime kevääseen verrattuna täysin erilainen, kuten myös koko joukkueen tila. Kytöhonka valottaa missä mennään.

- Viime keväänä oli kieltämättä hankala paikka tulla uutena kasvona sisään. Meiltä lähti 14 pelaajaa muualle ja paikkaajat oli pääosin kokematonta osastoa. Tuollainen 75 prosentin vaihtuvuus on kova paikka milloin tahansa, mutta nyt erityisesti kun putoamisen lisäksi joukkueesta katosi käytännössä koko yhteinen kokemusmaailma ja historia. Lähdin siitä, että otan mukaan jokaisen, joka haluaa mukaan tulla. Lähdettiin sitten yhdessä rakentamaan uudenlaista tulokulmaa harjoitteluun ja ihan eri identiteettiä kentälle.

- Kausi oli haastava, mutta meillä oli joukkueena koko ajan hauskaa harjoituksissa. Yleensä näin on, jos uskotaan yhdessä, että suunta on hyvä ja sillä mitä teemme on merkitystä. Näin oli meidänkin kohdalla.

Totta kai kohdattiin paljon haasteita ja ”lastentauteja”, mutta opimme koko ajan ja suunta selkeytyi. Lisäksi tietenkin valmennustiimi näki ketkä edustavat niitä arvoja, joita haluamme pelaajiemme tekevän lihaksi kentällä ja sen ulkopuolella, toteaa Kytöhonka.

Kytöhongan mukaan suuria muutoksia joukkueeseen tai harjoitteluun ei ole tulossa

- Suunta on hyvä ja haluan ensisijaisesti pitää kiinni tästä kovan yhteisen kokemuksen läpikäyneestä joukkueestamme. Totta kai vaihtuvuutta tulee aina ja niin nytkin, mutta tilanne vaikuttaa kyllä lupaavalta. Jos tänä vuonna tutustuimme toisiimme ja haimme vielä suuntaa kentällä, nyt meidän pitää ottaa seuraava askel kaikessa tekemisessä. Sellaisia vahvojen aivojen pelaajia tässä nyt syynätään, niin omista kuin muualtakin.

NST:n rooli nyt ja tulevaisuudessa - Alueen profiilin nosto

Alueen salibandyn alavireisyyden poistamiseksi Kytöhonka näkee NST:llä suuren roolin.

- Tämä alue kaipaa selvästi johtotähteä. On vähän tyydytty kamppailemaan junioreissa alueen seurojen kanssa ja hehkuttamaan jos tässä pienessä lammessa on ollut se isoin kala. Ongelmia on kuitenkin tullut, kun on lähdetty isompiin ympyröihin.

Fakta on, että täällä koko alueella ei ole onnistuttu rakentamaan sellaista toimintaympäristöä missään, missä pystyttäisiin haastamaan leveämmän pelaajamassan seuroja vanhemmissa ikäluokissa joka vuosi tasaisesti.

Eikä se tilanne luulemalla tai puheilla mihinkään muutu, teot ratkaisee.

- NST haluaa jatkossa kuitenkin olla sellainen ympäristö, jossa pelaajalla on mahdollisuus yltää korkealle. Matka on pitkä, mutta ilolla olen pistänyt merkille miten tässä seurassa valmentajien välinen yhteistyö on kehittynyt ja sellaisia pelaavampia NST-pelureita ja joukkueita näkyy jo ikäluokassa kuin ikäluokassa toteaa Kytöhonka.

NST on tottanut merkittävän harppauksen uuteen aikaan

NST:n puheejohtaja Ville Kuusela toteaa että kova työ on alkanut tuottaa tulosta.

- NST on vienyt harjoittelua sekä toimintaympäristöä merkittävästä eteenpäin kuluvan kauden aikana ja jatkamme valitulla tiellä. Alueen haaste on epätasainen juniorituotanto ja laadullisesti erot ovat liian suuret eri toimijoiden välillä. On hyvä että on erilaista ja eri tasoista toimintaa mutta viimekädessä olen havainnut että laadukas toiminta on voittava tapa tehdä asioita.

Panostuksemme juniorityöhön näkyvät menestyksenä sekä tytöissä että pojissa, ja nuorissa ikäluokissa on tulossa hurjia pelureita lähes joka ikäluokasta mikä lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Tätä on jatkettava määrätietoisesti ja yhteistyössä seuran sisällä sekä muiden seurojen kanssa jotta saamme koko alueen takaisin salibandykartalle kirkkaimpien joukkoon toteaa Kuusela.

Halua kehittää ennakkoluulottomasti omaa toimintaa on ollut myös farmiyhteistyöseura Imatran Voimassa

Nimenomaan teoilla siellä harjoituskentällä tämä homma tehdään. Ei kabineteissa. - Näen NST:n edarin merkityksen tässä suurena. Meidän on vaikea puhua junioreillemme taitopelistä, jos miehet samaan aikaan vain kyykkäävät ja kyttäävät.

Lähdimme menneellä kaudella tekemään muutosta tähän vaikeasta tilanteesta huolimatta ja jatkamme tällä tiellä. Haluamme, että omat ja alueen muutkin korkealle tähtäävät juniorit voivat katsoa ylpeänä kaupungin ykkösjoukkueen pelaamista ja löytää siitä itselleen lisää virtaa ja motivaatiota päivittäiseen tekemiseen, päättää Kytöhonka.

NST:n pelaajasopimuksista luvassa lisää uutisia lähiaikoina.

21.03.2018Junioripelaajia mahtuu mukaan toimintaan - kesätreenit alkaa!
24.05.2018GDPR - tietosuojamme on kunnossa!
16.05.2018 12:00Santeri Raatarilasta NST:n uusi miesten päävalmentaja
16.05.2018Naisten valmennustiimi kaudelle 2018-2019
20.04.2018Pelaamaan NST:n Naisiin?
06.04.2018Talkooväen Kiitos-sauna lämpiää pe 8.6.2018 - ilmoittaudu mukaan!
02.04.2018TPS kaatui toistamiseen tiukalla taistelulla
02.04.2018NST Junioreilla menestyksekäs kausi - finaalipelit häämöttää!
30.03.2018Vähämaalinen vääntö Leaf Areenalla NSTVoimalle
29.03.2018Naisten kausi päättyi puolivälieriin

Siirry arkistoon »