Uutiset

Miehille jatkosopimuksia sekä uudet kasvot etelästä ja pohjoisesta

Share |
05.07.2012

NST:n miesten Salibandyliigaan valmistautuva joukkue on harjoitellut toukokuun alusta lähtien tiiviisti. Pitkälti fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen keskittynyt harjoittelu alkaa pikkuhiljaa keventyä ja lajiharjoitukset lisääntyvät. Toukokuun alussa julkaistujen 12 pelaajasopimuksen jatkoksi joukkue on solminut kuusi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2012-2013.

Joensuun Josbaa Salibandyliigassa kaksi viimeistä kautta edustanut Iikka Voutilainen, 26, palaa kotikaupunkiinsa Lappeenrantaan. Itä-Suomen yliopistosta valmistuneelle Voutilaiselle tuleva kausi on ensimmäinen NST:n paidassa. Urakehitys salibandyn saralla on ollut huima. Vielä kaudella 2007-2008 hän pelasi jääkiekon Mestistä Jokipojissa. SaiPan kasvatti pelasi yhdet kaudet kakkos- ja ykkösdivarissa, jonka jälkeen oli aika kokeilla salibandya pääsarjatasolla.

Viimeisimmällä kaudella Josban kapteenina toiminut Voutilainen on summannut puolustajalle hyvät tehot 8+12=20 52 pelaamassaan liigaottelussa. Urheilullisen esimerkillinen Voutilainen tuo NST:n puolustukseen juonikkuutta ja fyysisyyttä. Pallollisesti pää ylhäällä peliä avaava Voutilainen on pelivuosiin nähden erittäin kypsä pelaaja.

Tulevaa kautta Voutilainen odottaa jännillä fiiliksillä. ”Lappeenrantaan on toki helppo tulla, kun ympärillä on paljon tuttuja ja sukulaisia. Nyt on myös paljon tuttuja joukkuekavereina, joita vastaan olen viime vuosina pelannut tai joiden pelejä olen sivusta seurannut.”  Kehityskohteekseen Voutilainen näkee puolustuspelaamisen. ”Välillä hyökkäysintoa on ollut liikaa ja omissa on kolissut, sitä haluan tulevalla kaudella parantaa. Hyviä puolustajia löytyy joukkueesta paljon Seppälästä Töllikköön, joten se haastaa itseänikin tekemään töitä sen eteen, jotta saan pelata paljon.”

Puolustukseen jatkosopimukset ovat solmineet viime kaudella liigakentillä debytoineet Anssi Tikkanen, 23, ja Lasse Pynnönen, 31. Tikkanen oli viime kaudella NST:n tehokkain puolustaja pistein 9+8=17. Ennakkoluulottoman ja rohkean pelityylinsä ansiosta Tikkanen sopeutui liigavauhtiin nopeasti ja oletettavaa on kehityksen jatkuvan tulevissakin peleissä. Pynnönen tuo joukkueen puolustukseen rauhallisuutta ja runsaasti kokemusta. Hyvin liikkuva Pynnönen lukee peliä erinomaisesti ja tykkää Tikkasen tavoin tukea myös hyökkäyksiä vahvasti.

Hyökkääjistä jatkosopimuksen on solminut 19-vuotias Samuli Hulkkonen. Vuoden 2011 nuorten maailmanmestarin debyyttikautta liigassa sotki varusmiespalvelus. Silti 21 ottelussa syntyi tehot 6+3 ja röyhkeä sekä suoraviivainen pelityyli tuotti tärkeitä maaleja joukkueelle. Hulkkonen on monipuolinen ja fyysinen tulevaisuuden huippupelaaja.

Omista A-junioreista pelaajasopimuksen miesten kanssa on solminut sekä hyökkääjän että puolustajan tontilla nähty Otto Valavuo, 20. Rightin puolelta laukova Valavuo on tehnyt kesänajan hyvin töitä fysiikkansa eteen ja lajiharjoituksissa on nähty maalivainunkin olevan kohdallaan. Tapanilan Erästä Lappeenrantaan opiskelemaan ja NST:n riveihin siirtyy Aki Salonen, 21. Pallollisesti varmaotteinen, isokokoinen ja hyvin kentän näkevä Salonen vakuutti NST:n valmennuksen toukokuisella leirillä ja tulee haastamaan kokeneempansa pelipaikkaa liigakentille havitellessaan.

Valavuon ja Salosen sopimukset ovat kaksivuotisia, muut sopimukset ovat yksivuotisia.

Miesten päävalmentaja Petri Heino näkee joukkueen puolustuksen saaneen huomattavasti lisää pallollista osaamista tulevalle kaudelle. ”Puolustuksesta löytyy kokemusta ja nuorta intoa. Pallolliselta tekemiseltä odotan kovaa tasonnostoa viime kauteen verrattuna. Täysin tyytyväinen en kuitenkaan ole tämänhetkiseen tilanteeseen. Inhimillisistä syistä johtuen, opiskelu- ja työpaikkojen selvitessä vasta kesänmittaan, joukkue on lopullisesti kasassa vasta elokuussa, mille ei nyt vaan voi valitettavasti mitään.” Noin 15 pelaajan ryhmä, joka on toukokuun alusta alkaen treenannut kovaa ja laadukkaasti saa Heinolta kiitosta. ”Testitulokset ennen juhannusta osoittivat, että oikeita asioita on tehty ja kehitystä on tapahtunut monella kaverilla huimasti. Tyytyväisyyttä nostaa vielä se, että testejä tehtiin kovien treeniviikkojen jälkeen, eikä herkistelyä ollut pelaajilla alla lainkaan.”

NST:n miesten pelaajasopimukset 5.7.2012:

Arponen Tuomas, Auronen Joona, Hulkkonen Samuli, Hämäläinen Miika, Ikonen Aleksi, Jokela Aleksi, Kaila Juho, Korhonen Matti, Louhelainen Janne, Mäkelä Tommi, Puustinen Petteri, Pynnönen Lasse, Salonen Aki, Seppälä Aki, Tikkanen Anssi, Töllikkö Risto, Valavuo Otto, Voutilainen Iikka

20.11.2017Kommentit Happee - NSTVoima
20.11.2017SB-Pro oli vahva kotonaan - naiset käyttävät MM-kisatauon pelin kehittämiseen
18.11.2017Loviisasta komea voitto - sunnuntaina uusiksi kotikentällä!
13.11.2017Eräviikingit Akatemia NST:n vieraaksi
10.11.2017 10:00Kati Kütisaar NST:n riveihin
10.11.2017NST:lle pisteet rutiiniesityksellä
09.11.2017NST palaa tauolta - Tiikerit vastaan kotiluolassa
08.11.2017Naiset kohtaavat Tampereen Kooveen lauantaina Urheilutalolla
30.10.2017Lauantaina Fosu ja sunnuntaina TPS pelit vieraissa
30.10.2017Kolmas kerta toden sanoi - NST haki pisteet Pohjanmaalta

Siirry arkistoon »