Uutiset

NST:n miehet ja Joutsenon Kataja yhteistyöhön

Share |
12.07.2011

NST:n miesten liigajoukkue ja Joutsenon Katajan miesten 2. divisioonassa pelaava joukkue ovat sopineet kautta 2011-2012 koskevan farmisopimuksen. Joukkueet voivat kauden aikana nimetä siirtolistalle yhteensä 12 pelaajaa, jotka voivat 11.2.2012 saakka siirtoaikojen puitteissa edustaa molempia joukkueita.

NST:ssä pelaava farmisopimukseen kuuluva pelaaja voi edustaa Katajaa kahdeksantena päivänä liigaottelusta ja Katajassa 2. divisioonaa pelaava pelaaja voi edustaa NST:tä seuraava päivänä ottelusta alemmalla sarjatasolla. Farmisopimus auttaa NST:ssä vähemmälle peliajalle jäävien ja loukkaantuneiden kirjoista palaavien pelituntuman ylläpitämistä hyvin. Sopimus madaltaa erityisesti nuorten pelaajien kynnystä liigakentille, kun ensin on mahdollisuus miesten peleihin 2. divisioonatasolla. Toisaalta farmisopimuksen myötä NST voi saada liigakentille täydennystä esimerkiksi loukkaantumishuoliin.

Katajan väreistä löytyy useita NST-taustaisia kokeneita pelimiehiä. Viimeksi kaudella 2009-2010 NST:tä liigassa edustanut ja yhteensä NST:ssä sekä Joensuun Josbassa 93 liigaottelua pelannut Ville Kuusela kommentoi seurojen välille solmittua farmisopimusta Katajan näkökulmasta sekä koko etelä-karjalaisen salibandyn etua ajatellen.

”Elämme talousalueella, jossa pitäisi kaiken järjen mukaan olla yksi liigajoukkue, yksi divisioonajoukkue sekä muutamia joukkueita 2. divisioonatasolla. Tarvitsemme riittävän laajan joukkuerintaman taustalle, joka varmistaa, että yli-ikäiset junioripelaajat ja lupaavimmat pelaajanalut saavat pelikokemuksia miesten otteluista riittävästi. Nykytilanne on lupaava. NST:n miehet pelaavat liigassa, 2-divisioonassa pelaa 2 joukkuetta Lappeenrannasta (PoNoVo, Hearbreakers), 2 joukkuetta Imatralta (ImVo, Troopers), 1 Joutsenosta (JoKa). Varovainen arvio on, että Imatralla pelataan parin vuoden päästä Divaria, ja NST:n miehet tulevat pitämään kyllä sarjapaikkansa. On kuitenkin tärkeää katsoa eteenpäin, ja miettiä millä keinoin varmistamme, että tämä arvio muuttuu todeksi”, Kuusela pohtii lähtökohtia.

”NST:n ja Joutsenon Katajan farmisopimus on alueen ensimmäinen askel kohti laajempaa yhteistyötä. Toivon, että tähän yhteistyöhön tulee liittymään myös Lappeenrannan muut joukkueet sekä Imatra. Yhteistyön lähtökohdat on ja tulee olla jatkossakin pelaajien etujen mukaiset, eli meidän tulee tarjota pelaajille mahdollisuus pelata kullekin sopivalla sarjatasolla. Mikäli joukkueet antavat selvän viestin ja kannustavat "on ok että siirryt pelaamaan toiseen seuraan koska se on Sinun etujesi mukainen ratkaisu", olemme oikealla tiellä”, Kuusela selventää.

”Joutsenolaiselle salibandylle tämä on merkittävä sopimus monellakin tavalla. Joutsenon pelipuitteet ovat erinomaiset, ja harjoitusmahdollisuudet hyvät, mutta joukkueen pelaajamäärä on ollut melko kapea. Sopimus varmistaa sen että NST:n suunnasta on liikennettä Joutsenon suuntaan, ja kausi saadaan vietyä läpi riittävällä määrällä pelaajia. Katajan pelilliset tavoitteet eivät ole tulevalle kaudelle nousta sarjaporrasta ylöspäin, mutta jokaiseen otteluun lähdetään tosissaan voittamaan”, Kuusela pohtii yhteistyön merkitystä.

”Viesti on siis selvä, pelaajat ensin. Seurat haluavat, että pelaajat saavat pelata. Siitähän tässä on viimekädessä kyse, Rakkaudesta lajiin”, Kuusela päättää.

Tarkemmat yksityiskohdat farmisopimusten yleisistä ehdoista voit lukea Salibandyliiton sivuilta osoitteesta: http://salibandy.net/sites/salibandyliitto.fi/files/material/11-12_Farmisopimus.pdf

18.04.2019 20:00Lappeenrantaan suunnitteilla uusi salibandyn suurseura
03.05.2019Samuli Huppunen, Jere Niemelä ja Julius Huppunen jatkavat NST-paidassa
20.04.2019 8:00Valtonen jatkaa miehissä, Haapala naisten päävalmentajana
10.04.2019NST C2 avoimet harjoitukset - TRYOUT 27.4-30.4
21.03.2019C-tyttöjen pudotuspelit
07.03.2019PUDOTUSPELI-INFO JA LIVELÄHETYKSET
26.02.2019Naiset aloittavat pudotuspelikarsinnat lauantaina 2.3.
10.12.2018NST ja Jarkko Nurmela sopimukseen loppukaudesta
15.09.2018 13:30Juuli Hakkarainen jatkaa NST:ssä!
12.09.2018Naisten joukkue kaudelle 2018-2019

Siirry arkistoon »