Uutiset

NST:n kausi päättyi välieriin

Share |
19.03.2018

NST:n kausi päättyi välieriin

NST:n välieräsarja jatkui sunnuntaina Porissa, kun NST kohtasi lauantaina Lappeenrannassa edun itselleen hankkineet Karhut. Porilainen kotijoukkue shokeerasi NST:tä hirmuisella alkurynnistyksellä - se iski kolme ensimmäistä osumaansa 12 sekunnin välein ja kun pelikellossa oli vasta pari minuuttia kulunut, NST oli pakotettu aikalisään. Toiveissa ollut hyvä alku ei toteutunut, mutta askel askeleelta NST löysi peliinsä hyvän rytmin ja erityisesti toinen erä oli joukkueen etsikkoaikaa. 

Kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa 4-4, mutta Karhut onnistui siirtymään uudelleen johtoon. NST:n etsikkoaika nähtiin kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Karhuille tuomittiin viiden minuutin rangaistus. NST tasoitti pelin ylivoimalla, mutta johtomaali jäi tekemättä. Viimeisillä minuuteilla esiin astui kotijoukkueen Benjamin Lepola, jonka kaksi maalia vei Karhut tavoittamattomaan 7-5 johtoon ja lopulta toista vuotta peräkkäin Divarin finaaliin. NST:n hieno kausi päättyi näin välieriin ja historiatilastoihin merkittävään kolmanteen sijaan. 

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli ottelun jälkeen takki tyhjänä.

- Kaikki annettiin, mitä löytyi, niin tässä pelissä kuin koko kautena. Se riitti moniin hienoihin tapahtumiin, mutta vielä emme kyenneet ottamaan sitä viimeistä askelta.

- Ottelun alku oli aika shokeeraava. Syyllisiäkään on hankala löytää. Eka maali oli onnekas pomppu, toinen huikea laukaus ja kolmannessa sitten viisikkomme hieman repesi ja Karhut käytti tutusti tällaisen tilanteen hyväkseen. Siitä kuitenkin taas iso hatunnosto tälle ryhmälle, että vaikka taululla oli 3-0, kasetti riitti siihen että lähdettiin viemään sitä meidän omaa peliämme eteenpäin kärsivällisesti. Sieltä oman peruspelin pelin kautta ne onnistumiset taas kerran löytyivät ja tultiin vastustamattomasti pelissä rinnalle. Toinen erä oli todella vahva meiltä ja vähän paremmalla viimeistelyllä olisi ollut mahdollisuus päästä kuskin paikalle. 

- Päätöserässä Karhujen johtomaali ei meitä liikoja järkyttänyt, siinä määrin oli vahva luotto omaan tekemiseen. Karhujen 5 minuutin jäähyn aikana oli ne meidän saumat tulla ensin rinnalle ja sitten ohi. Maali saatiin tehtyä, mutta ei toista ja siitä pitää nostaa oma käsi ylös - minun vastuullani. Kuusi ylivoimatilannetta meillä taisi tässä sarjassa olla ja neljä maalia tehtiin. Tehot ei siis sinänsä olleet huonot, mutta tuon vitosen aikana oli kyllä se sauma mennä ohi. 

Ottelun tuomaritoiminta sai paljon kritiikkiä porilaisten leiristä. Kytöhonka ei halunnut asiaa kummemmin kommentoida.

- Ei ole kuulunut tapoihimme käyttää energiaa siihen. Karhujen mielestä meille olisi kuulunut läjä jäähyjä lisää ja kuuluisa “jäähytasapaino” oli meille suosiollinen. Mutta pitää muistaa, että jo runkosarjassa otimme melkein 30 minuuttia vähemmän jäähyjä kuin seuraavaksi vähiten niitä kerännyt joukkue. Joka tapauksessa, ei ole meidän vallassamme mitä tuomarit tekevät ja hyvin he mielestäni pärjäsivät kuumassa ottelussa kiihkeän kotiyleisön painostamana. 

NST:n kauden saldoksi jäi siis runkosarjan voitto ja yksi voitettu pudotuspelisarja. Karhuilta joukkue ei kyennyt voittoa nappaamaan. 

- Ei siitä mihinkään pääse, että enemmän haluttiin. Jos vuosi sitten playouteihin valmistautuessa oltaisiin kysytty kelpaisiko tämän kauden runkosarjan voittaminen ja välieräpaikka, todennäköisesti olisin tarttunut tähän tarjoukseen, mutta silti, nyt jää päällimmäiseksi fiilikseksi pettymys. Runkosarjan voittaja lähtee tietenkin pudotuspeleihin jonkinlaisena suosikkina, mutta kuten nyt ennenkin on sanottu, tämä on niin pienten marginaalien sarja tämä Divari, että isoa merkitystä sillä ei lopulta sitten ole. Runkosarjan tehtävä on viilata peli siihen kuosiin, että pudotuspeleihin voi lähteä hyvillä mielin ja monipuolisen työkalupakin kanssa.

- Mielestäni se monipuolisuus meillä kyllä riitti, mutta siitä ei pääse mihinkään, että en omalta osaltani löytänyt keinoja kaivaa sitä osaamisemme ylärekisteriä irti. Oliko sitten kyseessä pelitapakysymys vai johtamiskysymys, vaikea sanoa näin tuoreeltaan, mutta ne todelliset huiput omasta pelaamisestamme puuttuivat. Runkosarjassa tasaisen tappava tahtimme toi hienosti voittoja, nyt ehkä olisi tarvittu lisävaihde. Toki toisaalta, molemmissa Karhut-peleissämme se meidän vahvuutemme - laadukas peruspeli toi meidät kuitenkin voittotaisteluun mukaan. Tällä kertaa vaan nuo avauserät tekivät elämästämme turhan hankalaa. 

Omasta ja joukkueen tulevaisuudesta Kytöhonka oli vielä vaitonainen.

- No, mietitään niitä myöhemmin. Tässä kohtaa nieleskellään nyt tätä pettymystä ja murehditaan yhdessä joukkueen kanssa. Näin yleisesti ottaen sanoisin kuitenkin, että tällä joukkueella on nyt niitä yhteisiä kokemuksia takataskussa. Meillä on ollut tosi yhtenäinen ja fiksuilla arvoilla toimiva joukkue ja sen päälle on hyvä rakentaa jatkossakin. Karhut tuossa vieressä ovat olleet pettymässä pari edellistä vuotta näissä Divarin pudotuspeleissä, nyt heillä on erinomaiset saumat napata liigapaikka. 

- Melkeinpä ne kaikki isot menestystarinat rakennetaan myös niiden pettymysten pohjalle. Homma olisi mennyt vähän kuin elokuvissa, jos olisimme viime kevään playout-kurimuksen jäljiltä vetäneet vuotta myöhemmin suoraan Salibandyliigaan. Ehkä tämä NST:n uusi tuleminen vaatii vielä pari töyssyä matkalle, ennen kuin se iso palkinto tulee. Joka tapauksessa, ryhmä hienoja nuoria ja vähän kokeneempia miehiä tässä on ollut kasassa, päätti Kytöhonka.

08.08.20182010 syntyneille oma joukkue - liity mukaan!
10.12.2018NST ja Jarkko Nurmela sopimukseen loppukaudesta
15.09.2018 13:30Juuli Hakkarainen jatkaa NST:ssä!
12.09.2018Naisten joukkue kaudelle 2018-2019
06.09.2018Naisten kotiottelut kaudella 2018-2019
04.09.2018NST Lappeenrannan suurin salibandyseura!
13.08.2018Kutsu seuran vuosikokoukseen 27.8.2018
10.08.2018 13:00Naisten joukkueen runko rakentuu
09.08.2018 19:00NST miehet - Valmennustiimissä uudet tuulet
26.07.2018Ilmoittaumiset salibandykerhoon avattu!

Siirry arkistoon »