Uutiset

NST:lle luu kouraan Pohjanmaan kiertueelta

Share |
23.10.2017

NST:lle luu kouraan Pohjanmaan kiertueelta

NST:n Pohjanmaan viikonloppu jatkui sunnuntaina Seinäjoen kupeessa Nurmossa. Kotijoukkue NJ oli viime kaudella todellinen musta hevonen. Hiljaisen alun jälkeen joukkue ylsi aina Divarin välieriin saakka, jossa se pakotti Karhut kolmeen tiukkaan peliin. NST ei onnistunut kovaa kotijoukkuetta kaatamaan, vaan pisteet jäi lopulta Nurmoon lukemin 6-4 (4-2, 2-1, 0-1). 

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli ottelun jälkeen mietteliäs. 

- NJ oli meille viime kaudella hankala vastustaja ja se oli sitä tänäänkin. Emme löytäneet missään vaiheessa hyvää hyökkäyspelirytmiä NJ:n laadukkaan puolustuspelaamisen takia. Hyvin erilainen ottelu kuin SB Vaasaa vastaan.

- Kyllä tässä pitää hieman miettiä seuraavia askelia. En nyt lähtisi meidän hyökkäyspelaamista suuremmin murehtimaan, se on pääosin ollut ok tasolla. Toki siihen liittyy sitten sellainen kypsyys keskialueella, fiksut valinnat ahtaissa tilanteissa ja näissä emme nyt ole vielä löytäneet sellaista tasaisuutta. Maalinestopeli sitten kokonaisuudessaan ei tällä hetkellä ole riittävällä tasolla. Me olemme kuudessa pelissä laskeneet omiin 42 maalia ja se on ihan tolkuttomasti liikaa. Meillä on kaiken lisäksi laadukkaat maalivahdit. Juuri tällä hetkellä emme tee heidän pelaamistaan ainakaan liian helpoksi. 

- Syitä tähän heikkoon maalinestopeliin on varmasti monia, mutta allekirjoittanut vastaa siitä joka tapauksessa. 

NST:n parasta osastoa oli tänään kolmoskenttä, joka kirjautti tehotilastoon saldon +2. 

- Meitä vaivasi tänään ja ehkä koko viikonloppuna muutaman liian helposti omiin lasketun maalin lisäksi sellainen erikoinen tuskastelu. Se korostui nyt sunnuntaina, kun ei meinattu löytää tilaa sieltä hyökkäyspäästä. Joka tapauksessa, en tiedä kyllä yhtään joukkuetta joka itselleen kiukuttelemalla ja negatiivisella ajattelulla nousisi hankalammista tilanteista. Meidän kolmoskenttä ei pelannut alkuun ihan vakiovaihtoja, mutta aina kun pääsi kentälle, ajatteli se peliä ennen kaikkea onnistumisten ja mahdollisuuksien kautta. He meinasivat saada sitä vähän tartutettua muihinkin, mutta ihan ei riittänyt. Joka tapauksessa, kun tilaisuuden tullessa pelaat noin, pelaat enemmän. 

- Ehkä sellaisena yhteenvetona sanoisin, että olemme tällä ydinporukalla viime kaudella käyneet aika syvällä. Sieltä sen kokemuksen tärkein anti pitäisi olla, miten se kelkka kääntyy ennen kaikkea posin ja ilon kautta. Tänään siitä esimerkkiä näytti kolmoskenttä, joka halusi onnistua. 

- Totta kai meidän täytyy pohtia myös pitääkö tuolle maalinestopelille tehdä jotain - ja puhun nyt tarkoituksella maalinestopelistä, sillä kaikkea ei voi missään nimessä laittaa sen meidän viisikkopuolustamisen piikkiin. Jos viikonloppuna päästät yhteensä 16 maalia ja noista kuudestatoista kolmannes on suorista pallonmenetyksistä keskialueella, voidaan ymmärtää että vaikka siinä organisoidussa puolustamisessa on puutteita, se ei ole koko tarina. Hyväksyn kyllä, että kun me olemme halunneet luoda tässä seurassa nahkaamme uusiksi ja rakentaa identiteettiä vahvasti pallolliseen suuntaan, se ilmenee myös tällaisina ongelmina. Kaipaan silti meiltä kaikilta tässä joukkueessa askelia aikuiseen suuntaan - on kyse sitten siitä oman mielen hallinnasta vaikeilla hetkillä tai sitten valinnoista keskialueella. 

NST saa mahdollisuuden parantaa peliään heti tiistaina, jolloin joukkue matkustaa Vierumäelle Cup-otteluun. Vastaansa NST saa SB Heinolan, joka on tuttu paikallisesta 2.divisioonasta. 

- Tiukka rupeama ja varmaan tuossa pari tuimassa taistossa kolhuja saanutta pelaajaa joutuu huilaamaan. Saamme jalkeille kuitenkin luonnollisesti hyvän ryhmän. Vaikka tämä tulee vähän nopeasti näin tiukan viikonlopun jälkeen, ehkä se meille on juuri nyt hyvä asia. Päästään tuoreeltaan työstämään näitä viikonloppuna vastaan tulleita asioita ja ajattelemaan tätä pelaamista taas onnistumisten kautta, päättää Kytöhonka.

20.11.2017Kommentit Happee - NSTVoima
20.11.2017SB-Pro oli vahva kotonaan - naiset käyttävät MM-kisatauon pelin kehittämiseen
18.11.2017Loviisasta komea voitto - sunnuntaina uusiksi kotikentällä!
13.11.2017Eräviikingit Akatemia NST:n vieraaksi
10.11.2017 10:00Kati Kütisaar NST:n riveihin
10.11.2017NST:lle pisteet rutiiniesityksellä
09.11.2017NST palaa tauolta - Tiikerit vastaan kotiluolassa
08.11.2017Naiset kohtaavat Tampereen Kooveen lauantaina Urheilutalolla
30.10.2017Lauantaina Fosu ja sunnuntaina TPS pelit vieraissa
30.10.2017Kolmas kerta toden sanoi - NST haki pisteet Pohjanmaalta

Siirry arkistoon »