Uutiset

NST:lle luu kouraan Pohjanmaan kiertueelta

Share |
23.10.2017

NST:lle luu kouraan Pohjanmaan kiertueelta

NST:n Pohjanmaan viikonloppu jatkui sunnuntaina Seinäjoen kupeessa Nurmossa. Kotijoukkue NJ oli viime kaudella todellinen musta hevonen. Hiljaisen alun jälkeen joukkue ylsi aina Divarin välieriin saakka, jossa se pakotti Karhut kolmeen tiukkaan peliin. NST ei onnistunut kovaa kotijoukkuetta kaatamaan, vaan pisteet jäi lopulta Nurmoon lukemin 6-4 (4-2, 2-1, 0-1). 

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli ottelun jälkeen mietteliäs. 

- NJ oli meille viime kaudella hankala vastustaja ja se oli sitä tänäänkin. Emme löytäneet missään vaiheessa hyvää hyökkäyspelirytmiä NJ:n laadukkaan puolustuspelaamisen takia. Hyvin erilainen ottelu kuin SB Vaasaa vastaan.

- Kyllä tässä pitää hieman miettiä seuraavia askelia. En nyt lähtisi meidän hyökkäyspelaamista suuremmin murehtimaan, se on pääosin ollut ok tasolla. Toki siihen liittyy sitten sellainen kypsyys keskialueella, fiksut valinnat ahtaissa tilanteissa ja näissä emme nyt ole vielä löytäneet sellaista tasaisuutta. Maalinestopeli sitten kokonaisuudessaan ei tällä hetkellä ole riittävällä tasolla. Me olemme kuudessa pelissä laskeneet omiin 42 maalia ja se on ihan tolkuttomasti liikaa. Meillä on kaiken lisäksi laadukkaat maalivahdit. Juuri tällä hetkellä emme tee heidän pelaamistaan ainakaan liian helpoksi. 

- Syitä tähän heikkoon maalinestopeliin on varmasti monia, mutta allekirjoittanut vastaa siitä joka tapauksessa. 

NST:n parasta osastoa oli tänään kolmoskenttä, joka kirjautti tehotilastoon saldon +2. 

- Meitä vaivasi tänään ja ehkä koko viikonloppuna muutaman liian helposti omiin lasketun maalin lisäksi sellainen erikoinen tuskastelu. Se korostui nyt sunnuntaina, kun ei meinattu löytää tilaa sieltä hyökkäyspäästä. Joka tapauksessa, en tiedä kyllä yhtään joukkuetta joka itselleen kiukuttelemalla ja negatiivisella ajattelulla nousisi hankalammista tilanteista. Meidän kolmoskenttä ei pelannut alkuun ihan vakiovaihtoja, mutta aina kun pääsi kentälle, ajatteli se peliä ennen kaikkea onnistumisten ja mahdollisuuksien kautta. He meinasivat saada sitä vähän tartutettua muihinkin, mutta ihan ei riittänyt. Joka tapauksessa, kun tilaisuuden tullessa pelaat noin, pelaat enemmän. 

- Ehkä sellaisena yhteenvetona sanoisin, että olemme tällä ydinporukalla viime kaudella käyneet aika syvällä. Sieltä sen kokemuksen tärkein anti pitäisi olla, miten se kelkka kääntyy ennen kaikkea posin ja ilon kautta. Tänään siitä esimerkkiä näytti kolmoskenttä, joka halusi onnistua. 

- Totta kai meidän täytyy pohtia myös pitääkö tuolle maalinestopelille tehdä jotain - ja puhun nyt tarkoituksella maalinestopelistä, sillä kaikkea ei voi missään nimessä laittaa sen meidän viisikkopuolustamisen piikkiin. Jos viikonloppuna päästät yhteensä 16 maalia ja noista kuudestatoista kolmannes on suorista pallonmenetyksistä keskialueella, voidaan ymmärtää että vaikka siinä organisoidussa puolustamisessa on puutteita, se ei ole koko tarina. Hyväksyn kyllä, että kun me olemme halunneet luoda tässä seurassa nahkaamme uusiksi ja rakentaa identiteettiä vahvasti pallolliseen suuntaan, se ilmenee myös tällaisina ongelmina. Kaipaan silti meiltä kaikilta tässä joukkueessa askelia aikuiseen suuntaan - on kyse sitten siitä oman mielen hallinnasta vaikeilla hetkillä tai sitten valinnoista keskialueella. 

NST saa mahdollisuuden parantaa peliään heti tiistaina, jolloin joukkue matkustaa Vierumäelle Cup-otteluun. Vastaansa NST saa SB Heinolan, joka on tuttu paikallisesta 2.divisioonasta. 

- Tiukka rupeama ja varmaan tuossa pari tuimassa taistossa kolhuja saanutta pelaajaa joutuu huilaamaan. Saamme jalkeille kuitenkin luonnollisesti hyvän ryhmän. Vaikka tämä tulee vähän nopeasti näin tiukan viikonlopun jälkeen, ehkä se meille on juuri nyt hyvä asia. Päästään tuoreeltaan työstämään näitä viikonloppuna vastaan tulleita asioita ja ajattelemaan tätä pelaamista taas onnistumisten kautta, päättää Kytöhonka.

08.08.20182010 syntyneille oma joukkue - liity mukaan!
10.12.2018NST ja Jarkko Nurmela sopimukseen loppukaudesta
15.09.2018 13:30Juuli Hakkarainen jatkaa NST:ssä!
12.09.2018Naisten joukkue kaudelle 2018-2019
06.09.2018Naisten kotiottelut kaudella 2018-2019
04.09.2018NST Lappeenrannan suurin salibandyseura!
13.08.2018Kutsu seuran vuosikokoukseen 27.8.2018
10.08.2018 13:00Naisten joukkueen runko rakentuu
09.08.2018 19:00NST miehet - Valmennustiimissä uudet tuulet
26.07.2018Ilmoittaumiset salibandykerhoon avattu!

Siirry arkistoon »