Uutiset

NST:n miehet - Rasituksen seuranta Quanterin avulla

Share |
20.09.2017

NST:n miehet Quanterin käyttäjiksi

NST:n miesten edustusjoukkueen pelaajat sekä valmentajat ryhtyvät käyttämään Quanteria, mobiilipohjaista applikaatiota, jonka on kehittänyt suomalainen urheiluteknologiayritys Kvantia Oy.

Quanter auttaa sekä valmentajia, että pelaajia tarkkailemaan harjoittelun sekä muun arkielämän rasitusta ja palautumista ja sen myötä ennaltaehkäisemään loukkaantumisia ja sairastumisia. Quanteria käytetään tällä hetkellä valmennuksen ja pelaajien tukena korkeatasoisissa joukkueissa niin aikuisissa kuin junioreissakin Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Italiassa sekä Espanjassa.

Loukkaantumiset on usein johdettavissa vääränlaisiin harjoituskuormiin ja puutteelliseen palautumiseen. Valmentajan haasteena on erityisesti joukkueurheilun parissa saada helppokäyttöistä informaatiota niin yksilö-, kuin joukkuetason harjoituskuormasta sekä palautumisesta. Quanter-applikaatio kerää pelaajilta ja valmennukselta päivittäin tietoa harjoittelusta sekä palautumisesta ja analysoi sitä automaattisesti.

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka kommentoi uutta yhteistyösopimusta:

- Keräsimme jo viime kaudella manuaalisesti pelaajien subjektiivisia arvioita oman rasituksensa tasosta, mutta tuon tiedon käyttäminen harjoittelun suunnittelussa oli melko hankalaa. Käsipelillä ei yksinkertaisesti saa seurattua riittävän montaa muuttujaa pelaajan arjessa.

- Quanter sopii meidän käyttöömme aivan loistavasti tässä kohtaa prosessia. Jos viime kaudella pyrittiin luomaan laadullisesti uudenlainen harjoitustapahtuma, tällä kaudella haluamme lisäksi, että pelaajamme tulisivat paremmin tietoisiksi omista päivittäisistä valinnoistaan. Quanter tukee tässä meitä todella hyvin. Applikaatio on helppokäyttöinen ja se antaa minulle paljon työkaluja.

- Viime kädessä tavoitteena on, että NST:n miehillä olisi aina käytössä paras mahdollinen miehistö. Sanon usein, että huonoin pelaaja on sellainen, joka ei ole loukkaantumisen takia käytössä. Meille on tosi tärkeää niin harjoittelun laadun kuin ihan tulostenkin takia saada aina ykkösmiehistö jalkeille.

Kvantia OY:n toimitusjohtaja Edward Finch on erittäin tyytyväinen syntyneeseen yhteistyösopimukseen.

- Olemme erittäin iloisia päästessämme työskentelemään NST:n kanssa. Meidän missiomme on tukea joukkueurheilun kehittämistä uuden tutkimuksen ja teknologian avulla ja nyt pääsemme lisäämään myös salibandyn omaan lajivalikoimaamme.

- Olen luottavainen, että yhteistyömme NST:n ja päävalmentaja Kytöhongan kanssa kantaa hedelmää tällä kaudella. Odotan mielenkiinnolla miten pelaajat ja valmennus kehittyvät järjestelmän tukemana ja uskon että Quanter auttaa vähentämään entisestään NST:n loukkaantumis- ja sairaspoissaoloja.


LISÄTIETOJA QUANTERISTA:

Edward Finch

Kvantia Ltd
CEO
22.10.2017SB Vaasan tehokkuus liikaa NST:lle
20.10.2017NST matkustaa Pohjanmaalle - Kova haaste edessä
18.10.2017Naisten cup-taival jäi lyhyeksi, runkosarja jatkuu vierasottelulla
15.10.2017NST vei kaksi pistettä värikkäässä pelissä
12.10.2017Lauantaina pelataan tuplapanoksella - NST saa vieraita pohjoisesta
09.10.2017Naiset mukaan TEHO Sport Suomen Cupiin
08.10.2017Tuplapeli viikonloppu takana
01.10.2017Oilers NG B - NSTVoima B 7-8ja
01.10.2017ÅIF taisteli voiton NST:stä
25.09.2017Naisille jatkoaikatappio kotiavauksessa

Siirry arkistoon »