Uutiset

NST miehet aloittaa divarikautensa kotona lauantaina 14:00

Share |
20.09.2017

NST aloittaa divarikautensa kotona  

Pitkään odotetut tosipelit starttaavat NST:n osalta tulevana viikonloppuna. Sinipaidat saavat ensin lauantaina vastaansa Divarin finaaleihin ja liigakarsintoihin saakka yltäneen Karhut Porista ja sunnuntaina FBC Turun 

NST pelasi kauden alla kuusi harjoituspeliä. Harjoituspelien saldona oli neljä voittoa ja kaksi tappiota. Tuloksia tärkeämpää oli pelin kehittyminen askel askeleelta ja viime viikon kenraaliharjoituksessa Josbaa vastaan peli näytti jo lupaavalta. 

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka odottaa viikonloppua malttamattomana. 

- Onhan se aina hieno homma aloittaa ne oikeat pelit. Olemme treenanneet hyvin ja pystymme lähtemään kauteen hyvillä mielin.  

- NST:n viime kausi oli vaikeuksien sävyttämä, kun rajusti uudistunut joukkue haki paikkaansa divarikartalla. Joukkue säilyi lopulta sarjassa lähes tiukimmalla mahdollisella tavalla, kun se kaatoi LeBan Playouteissa otteluvoitoin 2-1. Paljon on tapahtunut tuon jälkeen. 

- Ei kukaan tuollaista lopetusta tilannut, mutta meidän joukkueemme kasvuprosessin kannalta se on ollut melkoisen hedelmällinen pohja. Kaikki joukkueessamme tietävät, että suunta on koko ajan ollut eteenpäin. Keväällä harva joukkue olisi kerännyt itseään vuorokaudessa hävittyään 10-2 ensimmäisen Playout-ottelun, mutta tämä keräsi.  

- Joukkueen rakentaminen sujui mallikkaasti ja pelaajat ovat olleet sitoutuneita harjoitteluun. Nyt emme aloita pelaajiston tai identiteetin osalta nollista, vaan jatkamme siitä mihin jäimme. Tästä on prosessissa kyse.  

Eetu Leskinen jatkaa NST:ssä - palaa kentille pian!

NST:n joukkue täydentyy tutulla miehellä, kun viime kaudella 20 runkosarjan ottelussa 6+20=26 tehot tehnyt Eetu Leskinen on sopinut jatkosta. Leskisen lisäksi joukkueeseen on nostettu omista junioreista Tatu Viitikko, Tiitus Pääkkölä, Juho Pesari sekä Patrik Stenman. Imatran Voiman 2.divisioonajoukkueessa 16 pelissä 17 tehopistettä tehnyt 2001-syntynyt Miro Veijalainen nähdään niinikään tällä kaudella NST-paidassa.  

 - Viime kaudella meillä oli iso haaste ajoittain ryhmän koon kanssa. Meillä oli käytännössä 18-19 kenttäpelaajaa listoilla ja se oli kauden läpiviennin kannalta haasteellinen keissi. Nyt meiltä löytyy enemmän syvyyttä. 

- Eetun kanssa asiat olivat keväällä hieman auki, mutta lopulta molempien intresseissä oli jatkaa sopimusta myös tälle kaudelle. Hän aloittaa sarjakauden sairastuvalta, mutta hyppää mukaan tämän vuoden puolella 

Kytöhonka jakaa tunnustusta myös uusille juniori-ikäisille pelaajilleen.  

- Uudet nuoret pelaajamme ovat tulleet todella hienosti mukaan. Harjoituspeleissä meillä oli ajoittain kokoonpanohuolia flunssa-aaltojen takia, mutta se toisaalta antoi enemmän mahdollisuuksia uusille kavereille näyttää miten pärjäävät edareissa. Hyvillä mielin voi todeta, että he tuovat kyllä hienosti uudenlaista haastetta päivittäisellä tekemisellään meidän viime kauden ryhmälle. 

Karhut Divarin ykkössuosikkeja - kokenut FBC Turku haastava vastus 

NST aloittaa pelit lauantaina, kun Karhut saapuu haastamaan kotijoukkuetta. Ja haaste on kova, sillä käytännössä täysin kasassa pysynyt porilaisryhmä oli viime kauden lopulla ehkä liigaan noussutta Welhojakin kovemmassa iskussa. Menneellä kaudella NST joutui tunnustamaan Karhut paremmakseen molemmissa otteluissa. 

- Karhut oli pelillisesti todella vahva viime kauden lopulla. Finaalisarja Welhoja vastaan oli kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Samat sanat käy myös liigakarsintoihin, joissa väsynyt ja loukkaantumisista kärsinyt Karhut pisti SalBan todella tiukoille. 

- Joukkueessa on meidän tapaamme paljon nuoria lahjakkuuksia, joiden voi olettaa ottavan edelleen askelia eteenpäin. Oma arvioni on, että Karhut on päivänselvä tuleva kotietujoukkue ja se on meille erinomainen mittari tähän heti kärkeen siitä missä mennään, toteaa Kytöhonka. 

Pitkään ei viikonloppuna vedetä henkeä, sillä sunnuntaina vastaan astelee FBC Turku. Kytöhongalle FBC Turku on luonnollisesti tuttu joukkue. 

- FBC Turun kohtaaminen on itselleni vanhana TPS-miehenä luonnollisesti sellainen merkityksellinen asia. Viime kaudella tasasimme pisteet, kun kumpikin voitti kotonaan. FBC:llä on kokeneita ratkaisijoita joukkueessaan ja se jatkaa tätä avausviikonlopun teemaa kovasta haasteesta. 

Kytöhonka lupaa entistäkin pelaavamman NST:n 

Vaikka viime kausi oli NST:lle vaikea, kauden aikana nähtiin paljon valoa. Joukkueen runko meni divarikaudelle täysin uusiksi, mutta uusia nuoria vastuunkantajia löytyi kauden aikana useampia. Pelaajien kehitys nähtiin myös maajoukkueympyröissä, sillä Joonatan Kovanen edusti Suomea kevään U19 MM-kisoissa palaten kekkereistä kultamitali kaulassa. Syksyllä Kovasen lisäksi kutsun leirille saivat myös Juuso Kekki sekä Samuli Huppunen 

- Useampi nuori pelaaja nousi isoon ruutuun viime kaudella ja koska harjoittelu on maistunut edelleen, odotan, että kehitys jatkuu voimakkaana tälläkin kaudella. Lisäksi meidän kokeneemmalla osastolla on paljon näyttöhaluja viime kauden jäljiltä, sillä he kaikki tietävät pystyvänsä parempaan. Kun lisäksi saimme Risto Töllikön ja Aleksi Ikosen mukaan, tilanne on kutkuttava.  

- Me lähdimme viime kaudella luomaan NST:n nahkaa vähän riskilläkin uudelleen. Se maksoi meille pisteitä, mutta se kantaa hedelmää jo tällä kaudella. Uskollinen kotiyleisö tulee näkemään entistäkin pelaavamman ja viihdyttävän NST:n, päättää Kytöhonka. 

 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

NST-Karhut la 23.9. klo 14.00 

NST-FBC Turku su 24.9. klo 17.00 

15.12.2017NST:lle ensimmäinen kiinnitys Karjalan herruuteen - Josba jäi lopussa jyrän alle
15.12.2017NST ja Josba mittelöivät Karjalan herruudesta
13.12.2017Mehiläinen NST:n uusi terveydenhuollon yhteistyökumppani!
02.12.2017Voittoputki jatkui M-Teamin vieraana - maanantaina isännöidään O2:ta
27.11.2017NST kaatoi liigajoukkue Indiansin
25.11.2017Sunnuntaina Cup-herkkua - Indians saapuu kylään!
20.11.2017Kommentit Happee - NSTVoima
20.11.2017SB-Pro oli vahva kotonaan - naiset käyttävät MM-kisatauon pelin kehittämiseen
18.11.2017Loviisasta komea voitto - sunnuntaina uusiksi kotikentällä!
13.11.2017Eräviikingit Akatemia NST:n vieraaksi

Siirry arkistoon »