Uutiset

KAUSIENNAKKO: Naisten salibandyliiga 2017-2018

Share |
14.09.2017

Naisten kausi alkaa tulevana viikonloppuna. Sarja alkaa lauantaina vierasottelulla ja ensimmäinen kotiottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina Urheilutalolla.  NST lähtee tulevaan kauteen hieman uudistuneella, nuorella ja innokkaalla joukkueella. Joukkue tähän kauteen rakentuu pelaajista, jotka pukevat NST paidan ensi kertaa päälle sekä omista junioreista ja kokeneemmasta NST kalustosta.  

NST:n maalivahti kolmikon muodostavat Minna Paasu, Venla Vainikka ja Tiia Monola. Paasu on joukkueen kokeneimpia pelaajia ja vartioi NST:n maalia nyt kolmatta kautta. Oli mukana voittamassa mestaruutta 2015 ja viime kaudella kantoi ison torjunta vastuun. Vainikka on NST-kasvatti ja tuli takaisin joukkueeseen viime tammikuussa syksysapatin jälkeen. Tiia Monola on Joutsenon Katajasta NST:hen siirtyvä maalivahti, joka tosin jo viime kaudella kävi ottelun verran pelillä farmisopimuksen puitteissa.

NST:n puolustuksen runko muodostuu pitkälti samoista pelaajista kuin viime kaudella. Omat menneiden vuosien juniorit Lassila, Partinen ja Kaila ovat jo kokeneita liigapelaajia. Nita Heino tuli vuosi sitten Crackersistä ja jatkaa takalinjoilla. Lotta Vesterisen kausi päättyi valitettavaan loukkaantumiseen harjoitusottelussa.

Hyökkääjistön nimilistalta voi poimia useampia uusia nimiä. Joutsenon Katajasta siirtyi NST:hen Mona Backman, Vilma Halkola ja Saana Karilahti. Joutsenosta lähtöisin ovat myös jo viime kaudelta tuttu Liisa Laapio ja Jenna Backman, joka kävi välillä Keski-Suomessa Happeen riveissä. Happeesta siirtyi myös Milja Kiviharju ja Iida Suikka, joka tekee paluun kotikentälle. Kokeneempaa NST kalustoa hyökkäyksessä ovat Maria Utti, Jenni Lehti, Sofia Sinkko, Silvia Hahl ja yli 200 liigaottelun Juuli Hakkarainen.  Joukkueen nuoriso osastoa edustavat Nea Rautio (-02) ja Hanna Kiljunen (-00). Kapteenin nauhaa tällä kaudella kantaa Anna-Sofia Lassila ja varakapteeneina toimivat Juuli Hakkarainen, Nita Heino ja Sofia Sinkko.

Tänä vuonna naisten salibandyliigan mestaruus ratkaistaan kymmenen joukkueen voimin, sillä M-team ja Happee vetäytyivät sarjasta eikä paikkoja täytetty. Uutena joukkueena sarjassa nähdään 1. divisioonasta noussut ÅIF Sipoosta. Kymmenen joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan.

Alkavalle kaudelle tuli myös muutamia uudistuksia sarjajärjestelmään ja säännöksiin. Naisten Salibandyliigan pudotuspeleissä luovutaan kaudesta 2007-08 lähtien käytössä olleesta puolivälieräparien valintajärjestelmästä. Puolivälieräparit muodostuvat nyt sarjasijoitusten mukaan runkosarjan voittajan kohdatessa kahdeksannen, kakkosen seitsemännen jne. Puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja Suomen mestaruus ratkeaa edelleen Superfinaalissa huhtikuussa 2018.

Tällä kaudella mikään joukkue ei putoa suoraan 1. divisioonaan vaan yhdeksänneksi sijoittunut kohtaa liigakarsinnoissa 1. divisioonan kakkosen ja liigan kymmenes 1. divisioonan ykkösen paras viidestä -järjestelmällä pelattavissa liigakarsinnoissa.

Tästä kaudesta alkaen runkosarjaottelu salibandyn pääsarjoissa ei voi päättyä enää tasatilanteeseen. Mikäli ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan viiden minuutin jatkoaika maalista poikki -periaatteella. Jos tilanne on jatkoajan jälkeen vielä tasan, voittaja haetaan rangaistuslaukauskilpailussa.

Muutos vaikuttaa myös pääsarjojen pistelaskusysteemiin. Voitto tuottaa edelleen kaksi pistettä sarjataulukkoon, mutta jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa hävinnyt joukkue saa yhden pisteen. Tähän saakka jatkoaikatappio ei ole kerryttänyt joukkueen pistesaldoa.

Naisten kausi alkaa lauantaina vierasottelulla O2-Jyväskylää vastaan. Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo harjoitusottelukaudella elokuussa, jolloin pisteet tasattiin 2-2 loppulukemin. Ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 24.9. klo 14.00, jolloin vastaan saapuu PSS Porvoosta. 

Tervetuloa Naisten matkaan kaudella 2017-2018!

Tulospalvelu löytyy täältä. 

Naiset löytyvät myös facebookista, twitteristä ja Instagramista.

19.03.2018Kausi päätökseen, Joonaksella on asiaa
19.03.2018Naisten runkosarja päätökseen - playoff-pelit alkavat perjantaina
19.03.2018NST:n kausi päättyi välieriin
18.03.2018NSTVoima B:n kauden toinen tavoite on saavutettu
18.03.2018Ensimmäinen ottelu Karhuille
18.03.2018Ensimmäinen ottelu Karhuille
14.03.2018NST kukisti Josban trillerissä ja jatkaa välieriin
12.03.2018NST tasasi puntit - välieräpaikka ratkeaa tiistaina
12.03.2018Naiset päättävät runkosarjan lauantaina Huhtiniemessä
12.03.2018Mona Backman jatkaa NST:ssä

Siirry arkistoon »