Urheiluakatemia

ETELÄ-KARJALAN URHEILUAKATEMIAN

URHEILIJAKOULUTUS LAPPEENRANNASSA

YLEISTÄ

Urheilijakoulutukseen valitaan mukaan pelaajia, jotka haluavat elää terveellisesti urheilijan lailla. Pelaajalla tulee olla halu kehittyä ja hänen pitkän tähtäimen tavoitteena tulisi olla huippusalibandyn pelaaminen aikuisiällä salibandyliigassa ja/tai eri maajoukkueissa. Kasvaminen kohti aikuisiän urheilijan elämää on alkanut monipuolisella harjoittelulla ja terveiden elämäntapojen noudattamisella. Akatemiavalmennus on hyvä tapa saada lisäharjoittelua ja siten kehittää itseään urheilijana.

Nuorten urheilijoiden tulisi harrastaa aktiivista liikuntaa vähintään 18 tuntia viikossa. Päivää kohden tämä tekee 2,5 tuntia. Määrä ei tarkoita vain salibandyn harjoittelua, vaan se sisältää kaiken liikunnallisen aktiivisuuden vuorokauden aikana:

  • joukkueen harjoitukset
  • alku- ja loppuverryttelyt (tee huolellisesti jokaista treeniä ennen ja jälkeen)
  • omatoiminen harjoittelu ja kikkailu
  • koulun liikuntatunnit ja akatemiavalmennus
  • muu pelailu kavereiden kanssa ja muut liikuntaharrastukset
  • kävellen/pyörällä/hiihtäen/jne. kuljetut koulu- ja treenimatkat

Pelkkä harjoittelu ja liikunnallinen aktiivisuus ei kuitenkaan vielä tee urheilijaa, vaan urheilijan elämä vaatii myös terveellisiä elämäntapoja. Tämä tarkoittaa jokapäiväisessä elämässä:

  • nuku riittävästi (vähintään 8 tuntia yössä)
  • syö terveellisesti, monipuolisesti ja säännöllisesti
  • sano ei päihteille

Muista myös panostaa opiskeluun. Koulutuksen hankkiminen on tärkeintä ja oikein suunniteltuna koulu ja salibandy tukevat hyvin toisiaan. Ensin läksyt, sitten vasta pelit!

YHTEISTYÖOPPILAITOKSET 

Yhteistyöoppilaitokset Lappeenrannassa ovat Kimpisen lukio, Lappeenrannan Lyseon lukio ja Saimaan ammattiopisto Sampo. Urheiluakatemia tekee yhteistyötä myös Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Kukin oppilaitos myöntää omien kriteeriensä mukaan oikeuden urheilijakoulutukseen. Opiskelijan kannalta kyse on opinnoista, jotka jokainen oppilaitos mahdollisesti korvaa omien sopimustensa mukaisesti.

AKATEMIAAN HAKU

Urheilijakoulutukseen otetaan urheilijoita, joilla on kansallista ja/tai kansainvälistä menestystä, maajoukkue-edustuksia tai urheilijan harjoittelu vastaa huippu-urheilun vaatimuksia. Koulutukseen hyväksytään erikseen sovittava määrä opiskelijoita. Esityksen hyväksyttävistä opiskelijoista tekevät yhteistyöllä valmentajat ja urheiluakatemian koordinaattori. Päätöksen koulutukseen hyväksyttävistä opiskelijoista tekee kunkin oppilaitoksen rehtori. Koulutukseen hyväksytyt tekevät sopimuksen Urheilijakoulutukseen kuulumisesta.  

Hakulomake urheiluakatemiaan löytyy Etelä-Karjalan Urheiluakatemian kotisivuilta tästä.

AKATEMIAAN HAKEUTUMISEN PERUSTEITA

Asenne: Halua oikeasti harjoitella lisää ja kehittää itseäsi. Harjoittelumäärien lisääntyessä pelaajien asennetta mitataan. Alkuinnostuksen jälkeen pimeät aamut tuovat luonnollisen väsymyksen ja silloin mitataan urheilijan todellista syytä olla mukana aamuvalmennuksessa.

Intohimo: Olet valmis tekemään uhrauksia urheilun ja muun elämän välillä. Urheilun ohella elämä tarjoaa monia virikkeitä ja kiinnostuksen kohteita. Tavoitteellisen urheilijan tulee tehdä valintoja matkalla kohti huippu-urheilijan elämää.

Sitoutuminen: Haluat kehittää itseäsi urheilijana/pelaajana useamman vuoden ajan. Akatemiavalmennus tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden ottaa seuraava askel kohti huippu-urheilijan elämää. 2.asteen opintojen aikana otettavat lähtöaskeleet luovat pohjan työelämän alkuun jatkuvaan lisäharjoitteluun.

Ammattitutkinto: Opintojen ohessa tehtävä harjoittelu antaa jokaiseen opiskelupäivään lisää voimaa ja tarmoa suorittaa ammattiin tähtäävää opiskelua.

VALMENTAUTUMINEN JA HARJOITTELUN SEURANTA

Urheilijakoulutuksen aamuharjoitukset pidetään kolmena koulupäivänä viikossa.

On erittäin tärkeätä harjoitusten sujuvuuden ja yleisen joustavuuden sekä harjoitusilmapiirin kannalta, että kaikki opiskelijat ovat valmiina aloittamaan harjoitukset tasan kello kahdeksan. Lukiolaisilta ei vaadita osallistumista harjoituksiin koeviikon aikana. Harjoituspaikkana toimii Etelä-Karjalan Liikuntakeskus.

Urheilijakoulutus keskeytyy mikäli harjoittelun kriteerit eivät täyty.

Lisätiedot:

NST

salibandy@nst-lappeenranta.net

ETELÄ-KARJALAN URHEILUAKATEMIA

Elina Sinisalo, urheiluakatemian koordinaattori

elina.sinisalo@eklu.fi, 040-9524843

http://www.eklu.fi/etela-karjalan-urheiluakatemia/


Uutiset

Taistelu junioreiden SM-sarjapaikoista jatkuu! (22.08.2017)
3 Joukkuetta mukana hakemassa SM-sarjapaikkaa Edellisen viikonlopun taistelu on tauonnut ja C-tytöt eivät valitettavasti päässeet jatkoon. Pojista C2, C1 sekä..

NST vuosikokous - seura vahvisti taustojaan, Titta Valtonen uusi PJ! (21.08.2017)
Seura kehittyy ja taustajoukot vahvistuivat NST:n vuosikokouksessa oli ennätysmäärä seuraväkeä mukana! Vuosikokouksen avasi edellisen kauden puheenjohtaja Ville..

NST taistelee junioreiden SM-sarjapaikoista 4 joukkueen voimin (18.08.2017)
Tärkeä viikonloppu edessä - SM sarjapaikkoja suoraan jaossa NST:n juniorijoukkueista B-pojat / NST Voima nimellä kulkeva yhdistelmäjoukkue, C1 02 syntyneet pojat..

Talven salibandykerhojen treeniajat varmistuneet! (31.07.2017)
Salibandykerhoja järjestetään kaudella 2017-18 eri puolilla kaupunkia! Ilmoittautumiset ja lisätiedot Treeniajat Paikka Päivä Aika Lappeen Koulu Ti 17:00-18:00..

KUTSU - Seuran vuosikokous 17.8 17:00 NST:n toimistolla (31.07.2017)
KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN NST-Lappeenranta ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 17.8 klo 17:00 alkaen NST:n toimistolla Kaukaankatu 23. Lappeenrannassa. Käsiteltävät..

Tunnelmia NST:n kauden päättäjäisistä! (31.05.2017)
Kauden päättäjäiset - yli 300 seuramme jäsentä juhlistamassa kauden päätöstä! Kauden päättäjäiset vietettiin tutussa ympäristössä Urheilutalolla ja tunnelma oli..

Risto Töllikkö palaa NST-paitaan! (12.05.2017)
Riston paluu yksi historian kovimmista siirroista divariin Risto ei esittelyjä kaipaa, mies raudanlujalla laukauksella, joka on äärimmäisen kova kilpaurheilija..

Valmentajaksi NST:n joukkueisiin - haku päällä! (29.04.2017)
Haemme jatkuvasti uusia valmentajia seuraamme - tule mukaan! Jo ennestään erittäin laadukkaan valmennuksen varmistamiseksi etsimme lisää valmentajia / valmentajaksi..

23.04.2017  Uusi NST:n miesten joukkue?
22.04.2017  NST 03-pojat hakee SM-sarjapaikkaa - TRY OUT 2.5!