Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Urheiluakatemia

ETELÄ-KARJALAN URHEILUAKATEMIAN

URHEILIJAKOULUTUS LAPPEENRANNASSA

YLEISTÄ

Urheilijakoulutukseen valitaan mukaan pelaajia, jotka haluavat elää terveellisesti urheilijan lailla. Pelaajalla tulee olla halu kehittyä ja hänen pitkän tähtäimen tavoitteena tulisi olla huippusalibandyn pelaaminen aikuisiällä salibandyliigassa ja/tai eri maajoukkueissa. Kasvaminen kohti aikuisiän urheilijan elämää on alkanut monipuolisella harjoittelulla ja terveiden elämäntapojen noudattamisella. Akatemiavalmennus on hyvä tapa saada lisäharjoittelua ja siten kehittää itseään urheilijana.

Nuorten urheilijoiden tulisi harrastaa aktiivista liikuntaa vähintään 18 tuntia viikossa. Päivää kohden tämä tekee 2,5 tuntia. Määrä ei tarkoita vain salibandyn harjoittelua, vaan se sisältää kaiken liikunnallisen aktiivisuuden vuorokauden aikana:

  • joukkueen harjoitukset
  • alku- ja loppuverryttelyt (tee huolellisesti jokaista treeniä ennen ja jälkeen)
  • omatoiminen harjoittelu ja kikkailu
  • koulun liikuntatunnit ja akatemiavalmennus
  • muu pelailu kavereiden kanssa ja muut liikuntaharrastukset
  • kävellen/pyörällä/hiihtäen/jne. kuljetut koulu- ja treenimatkat

Pelkkä harjoittelu ja liikunnallinen aktiivisuus ei kuitenkaan vielä tee urheilijaa, vaan urheilijan elämä vaatii myös terveellisiä elämäntapoja. Tämä tarkoittaa jokapäiväisessä elämässä:

  • nuku riittävästi (vähintään 8 tuntia yössä)
  • syö terveellisesti, monipuolisesti ja säännöllisesti
  • sano ei päihteille

Muista myös panostaa opiskeluun. Koulutuksen hankkiminen on tärkeintä ja oikein suunniteltuna koulu ja salibandy tukevat hyvin toisiaan. Ensin läksyt, sitten vasta pelit!

YHTEISTYÖOPPILAITOKSET 

Yhteistyöoppilaitokset Lappeenrannassa ovat Kimpisen lukio, Lappeenrannan Lyseon lukio ja Saimaan ammattiopisto Sampo. Urheiluakatemia tekee yhteistyötä myös Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Kukin oppilaitos myöntää omien kriteeriensä mukaan oikeuden urheilijakoulutukseen. Opiskelijan kannalta kyse on opinnoista, jotka jokainen oppilaitos mahdollisesti korvaa omien sopimustensa mukaisesti.

AKATEMIAAN HAKU

Urheilijakoulutukseen otetaan urheilijoita, joilla on kansallista ja/tai kansainvälistä menestystä, maajoukkue-edustuksia tai urheilijan harjoittelu vastaa huippu-urheilun vaatimuksia. Koulutukseen hyväksytään erikseen sovittava määrä opiskelijoita. Esityksen hyväksyttävistä opiskelijoista tekevät yhteistyöllä valmentajat ja urheiluakatemian koordinaattori. Päätöksen koulutukseen hyväksyttävistä opiskelijoista tekee kunkin oppilaitoksen rehtori. Koulutukseen hyväksytyt tekevät sopimuksen Urheilijakoulutukseen kuulumisesta.  

Hakulomake urheiluakatemiaan löytyy Etelä-Karjalan Urheiluakatemian kotisivuilta tästä.

AKATEMIAAN HAKEUTUMISEN PERUSTEITA

Asenne: Halua oikeasti harjoitella lisää ja kehittää itseäsi. Harjoittelumäärien lisääntyessä pelaajien asennetta mitataan. Alkuinnostuksen jälkeen pimeät aamut tuovat luonnollisen väsymyksen ja silloin mitataan urheilijan todellista syytä olla mukana aamuvalmennuksessa.

Intohimo: Olet valmis tekemään uhrauksia urheilun ja muun elämän välillä. Urheilun ohella elämä tarjoaa monia virikkeitä ja kiinnostuksen kohteita. Tavoitteellisen urheilijan tulee tehdä valintoja matkalla kohti huippu-urheilijan elämää.

Sitoutuminen: Haluat kehittää itseäsi urheilijana/pelaajana useamman vuoden ajan. Akatemiavalmennus tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden ottaa seuraava askel kohti huippu-urheilijan elämää. 2.asteen opintojen aikana otettavat lähtöaskeleet luovat pohjan työelämän alkuun jatkuvaan lisäharjoitteluun.

Ammattitutkinto: Opintojen ohessa tehtävä harjoittelu antaa jokaiseen opiskelupäivään lisää voimaa ja tarmoa suorittaa ammattiin tähtäävää opiskelua.

VALMENTAUTUMINEN JA HARJOITTELUN SEURANTA

Urheilijakoulutuksen aamuharjoitukset pidetään kolmena koulupäivänä viikossa.

On erittäin tärkeätä harjoitusten sujuvuuden ja yleisen joustavuuden sekä harjoitusilmapiirin kannalta, että kaikki opiskelijat ovat valmiina aloittamaan harjoitukset tasan kello kahdeksan. Lukiolaisilta ei vaadita osallistumista harjoituksiin koeviikon aikana. Harjoituspaikkana toimii Etelä-Karjalan Liikuntakeskus.

Urheilijakoulutus keskeytyy mikäli harjoittelun kriteerit eivät täyty.

Lisätiedot:

NST

salibandy@nst-lappeenranta.net

ETELÄ-KARJALAN URHEILUAKATEMIA

Elina Sinisalo, urheiluakatemian koordinaattori

elina.sinisalo@eklu.fi, 040-9524843

Juho Meuronen juho.meuronen@gmail.com

http://www.eklu.fi/etela-karjalan-urheiluakatemia/


Uutiset

Lappeenrantaan suunnitteilla uusi salibandyn suurseura (18.04.2019 20:00)
Lappeenrantalaiset salibandyseurat NST-Lappeenranta ry. (perustettu 1994) ja PoNoVo ry (perustettu 1996) ovat allekirjoittaneet Aiesopimuksen, joka tähtää uuden..

NST + PoNoVo = SaiPa Salibandy (04.12.2019 11:00)
Lappeenrantalaiset salibandyseurat NST Lappeenranta ja Pontuksen Nouseva Voima (PoNoVo) ilmoittivat keväällä 2019 aikomuksestaan perustaa Lappeenrantaan täysin uusi..

NST ylimääräinen vuosikokous (21.05.2019)
NST ylimääräinen vuosikokous Aiheena NST Lappeenranta ry:n  ja PoNoVo ry:n yhteinen seura. Aika: maanantai 3.6 kello 18.00 Paikka: Etelä-Karjalan Siivoustukku..

Valtonen jatkaa miehissä, Haapala naisten päävalmentajana (20.04.2019 8:00)
Tulevalle juhlakaudelle päävalmentajasopimukset ovat selvät. Mika Valtonen jatkaa miesten peräsimessä ja Joonas Haapala jatkaa naisten päävalmentajana. Sopimukset..

NST C2 avoimet harjoitukset - TRYOUT 27.4-30.4 (10.04.2019)
NST C2 AVOIMET HARJOITUKSET Joukkue järjestää 2005 - 2006 syntyneille avoimen tapahtuman, jossa valitaan pelaajia NST:n C2-kilpajoukkueeseen tulevalle kaudelle..

Taistelu junioreiden SM-sarjapaikoista jatkuu! (22.08.2017)
3 Joukkuetta mukana hakemassa SM-sarjapaikkaa Edellisen viikonlopun taistelu on tauonnut ja C-tytöt eivät valitettavasti päässeet jatkoon. Pojista C2, C1 sekä..

NST vuosikokous - seura vahvisti taustojaan, Titta Valtonen uusi PJ! (21.08.2017)
Seura kehittyy ja taustajoukot vahvistuivat NST:n vuosikokouksessa oli ennätysmäärä seuraväkeä mukana! Vuosikokouksen avasi edellisen kauden puheenjohtaja Ville..

NST taistelee junioreiden SM-sarjapaikoista 4 joukkueen voimin (18.08.2017)
Tärkeä viikonloppu edessä - SM sarjapaikkoja suoraan jaossa NST:n juniorijoukkueista B-pojat / NST Voima nimellä kulkeva yhdistelmäjoukkue, C1 02 syntyneet pojat..

31.07.2017  Talven salibandykerhojen treeniajat varmistuneet!
31.07.2017  KUTSU - Seuran vuosikokous 17.8 17:00 NST:n toimistolla
31.05.2017  Tunnelmia NST:n kauden päättäjäisistä!
12.05.2017  Risto Töllikkö palaa NST-paitaan!
29.04.2017  Valmentajaksi NST:n joukkueisiin - haku päällä!
23.04.2017  Uusi NST:n miesten joukkue?
22.04.2017  NST 03-pojat hakee SM-sarjapaikkaa - TRY OUT 2.5!