Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Uutiset

NST kukisti Josban trillerissä ja jatkaa välieriin

14.03.2018

NST kukisti Josban trillerissä ja jatkaa välieriin
NST:n ja Josban kiihkeä Divarin puolivälieräsarja sai arvoisensa päätöksen tiistaina, kun joukkueet iskivät kolmannen kerran yhteen neljän päivän sisään. Lähes 500 ihmisen edessä pelattu ratkaisupeli ei jättänyt ketään kylmäksi. NST näytti kahteen otteeseen karkaavan Josbalta, mutta suurella sydämellä pelannut ja kauden aikaisten vaikeuksien marinoima joensuulaisryhmä ei myynyt nahkaansa halvalla. Josba tasoitti kamppailun lukemiin 5-5 hieman vajaa kolme minuuttia ennen loppua ja jatkoaika roikkui jo ilmassa. NST kuittasi kuitenkin välittömästi 11 sekuntia tasoituksesta todellisella pudotuspelimaalilla ja siirtyi uudelleen johtoon. Viimeiset pari minuuttia Josba pelasi ilman maalivahtia ja piti paineen yllä, mutta kotijoukkue onnistui pitämään Josban pois vaarallisimmilta alueilta. Vapauttavan loppusummerin soitua taululla komeili lukemat 6-5 (2-1, 3-2, 1-2) ja NST jatkaa pelejään välierissä.
NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli ottelun jälkeen huojentunein mielin.
- Huhhuh, hurja kolmen pelin paketti.  Ensiksi täytyy nostaa hattu korkealle Josballe ja sen valmennustiimille Santeri Raatarilan johdolla. Vaikka runkosarjan loppu oli vaikea, niin saatiin vastaan kyllä ihan äärimmäinen vastustaja tähän kohtaan. Mitään ei tullut ilmaiseksi näissä kolmessa pelissä. Samaan aikaan uskon, että tämä oli myös sille yhteensä noin 1000 katsojalle, jotka kolmea peliä seurasivat melkoista mannaa. Intensiteetti nousi korkealle, mutta samalla peli pysyi koko ajan reiluna eikä ylilyöntejä nähty.
- Samaan hengenvetoon täytyy taas kerran todeta, että on todellinen farssi, että Divarin puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta. Se ei anna joukkueiden tekemiselle oikeaa arvoa, mutta näillä mennään, toistaiseksi. 
Moni odotti runkosarjassa 17 pistettä Josbaa enemmän ja lähes 90 maalia paremmalla maalisuhteella sarjan kellottaneen NST:n marssivan helppoon 2-0 voittoon puolivälieräsarjassa. Kytöhonka kuitenkin osasi odottaa vaikeuksia. 
- No, kyllä me osasimme odottaa ihan tästä paikallisasetelmasta lähtien todella haastavaa pakettia. Vaikka voitimme molemmat keskinäiset, ensimmäinen peli kotona oli puolen tunnin jälkeen Josballe 1-3 ja vieraissa voitimme vasta rankkarien jälkeen. Tykitimme tasaista jälkeä runkosarjassa, mutta Josba oli ehdottomasti jo siellä juuri meille vaikeimpia vastustajia. Nyt joku voisi kysyä, että miksi valittiin Josba. No, on sitten kuitenkin niin, että tämä valinta piti tässä kohtaa tehdä. Jos liigaa tavoitellaan, et jätä ykkösenä valitsematta runkosarjan kasia jolla oli alla seitsemän peräkkäistä tappiota. Ja joka vielä kaiken lisäksi herättää tunteita. 
- Jos Divaria ei seuraa ihan niin tarkasti voi tulla uutena tietona, että tässä sarjassa tasoerot ovat ihan minimaaliset. Joukkueilla ei ole varsinaisia eroja resursseissa. Osa jengeistä on konkaripainotteisia, osa tällaisia nuorekkaita kuten me tai Josba, mutta yhteistä on se, että pelaajia ei kauheasti muualta rahoilla houkutella. Homma hoidetaan lähiympäristön pelaajilla. Sen myötä nämä paras kolmesta sarjat ovat sitten ihan ympäripyöreitä tapahtumia. 
Kiihkeä ottelusarja söi takuuvarmasti NST:n energiaa, mutta Kytöhonka näkee tässä myös paljon hyötyjä.
- Jos tuo runkosarja meni jo pitkään aika rutiinilla emmekä joutuneet kovin monessa pelissä tiukoille, nyt sitten laitettiin taas selkä seinää vasten ja ehdittiin elää ja kokea monenlaisia tunteita. Korostan edelleen, että tällä joukkueella alkaa olla melkoisen vahva selkäranka. Vuosi sitten playoutit, monta kertaa pitkän runkosarjan aikana tiukkoja paikkoja ja nyt sitten taas selkä seinää vasten. Joka kerta sieltä kuitenkin tullaan, jos ei ihan ilman haavoja ja mustelmia, niin kuitenkin voittajina läpi. Tätä ovat ne yhteiset kokemukset, joita jokainen menestyvä joukkue tarvitsee. 
NST:n pelit jatkuvat välierissä runkosarjan kuudenneksi sijoittunutta Karhuja vastaan. Ensimmäinen välierä pelataan tulevana lauantaina Huhtiniemessä.
- Tästä kolmannesta pelistä katsotaan tiettyjä hommia läpi, ennen kaikkea miksi emme kyenneet johtoasemassa kontrolloimaan tilannetta paremmin ja pakottamaan Josbaa riskinottoon. He saivat meidän viisikkomme hieman repeilemään ja pitää ottaa se omaan piikkiin. Tästä pitää oppia.
- Päähuomio isketään kuitenkin sitten jo Karhuihin. He ovat taas pelillisesti erityyppinen vastustaja. Jos Josba lähti ennen kaikkea pelaamaan meidän vahvuuksiamme vastaan, Karhut on löytänyt nyt oman pelinsä runkosarjan lopussa ja se pyrkii meidän tapaan sanelemaan ottelun kulkua pallolla. Me kohtasimme Karhut ennen heidän valmentajavaihdostaan, joten pitää katsoa tarkasti mitä siellä on sen jälkeen tapahtunut. Joka tapauksessa, pelit sen kun kovenevat, päätti Kytöhonka.
1. välierä NST-Karhut la 17.3. klo 14.00, Huhtiniemi
18.04.2019 20:00Lappeenrantaan suunnitteilla uusi salibandyn suurseura
01.01.2020 16:00Mikael de Annasta miesten edustusjoukkueen päävalmentaja
20.12.2019 11:00SaiPa Salibandyn taustajoukot muovautumassa
04.12.2019 11:00NST + PoNoVo = SaiPa Salibandy
18.08.2019Arto Vainikainen lopettaa pelaajauransa ja siirtyy valmentajaksi
07.08.2019Divarin runkosarjan otteluohjelma on julkaistu
21.05.2019NST ylimääräinen vuosikokous
03.05.2019Samuli Huppunen, Jere Niemelä ja Julius Huppunen jatkavat NST-paidassa
20.04.2019 8:00Valtonen jatkaa miehissä, Haapala naisten päävalmentajana
10.04.2019NST C2 avoimet harjoitukset - TRYOUT 27.4-30.4

Siirry arkistoon »