Uutiset

Sitkeä ÅIF kaatui tiistai-illassa

Share |
17.01.2018

Sitkeä ÅIF kaatui tiistai-illassa
NST metsästi tiistai-illan kotiottelussaan ÅIF:in isäntänä neljättä peräkkäistä voittoa. Tiukan taistelun jälkeen NST onnistui löytämään muutaman aukon ÅIF-puolustuksesta ja vei kamppailun lukemin 4-3 (2-1, 1-0, 1-2). 
Hyvin matalan ja passiivisen puolustuksen sekä suoraviivaisen hyökkäyspelin ottelusuunnitelmaansa kirjaillut ÅIF oli odotetun hankala ja sitkeä vastustaja. NST oli kuskin paikalla läpi koko pelin, mutta ei onnistunut karistamaan sipoolaisia kintereiltään. Ottelua 3-1 johtanut kotijoukkue laski kokeneen vierailijan kolmannessa erässä rinnalle, mutta Arto Vainikaisen 4-3 maali muutama minuutti ennen ottelun päätöstä riitti tällä kertaa varmistamaan kaksi pistettä lappeenrantalaisille. 
NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka myönsi, että ottelu ei muodostunut klassikoksi.
- Vaikea peli. Kun meillä on aina selkeä halu hyökätä ja pelata pallolla, mutta vastustaja ei tee käytännössä lainkaan aloitteita, peliin on hyvin hankala saada sellaista yleisön kannalta viihdyttävää joukkueiden vuorovaikutusta. He tietävät omat vahvuutensa enkä moiti vastustajan pelisuunnitelmaa. Kaikki tässä sarjassa pyrkivät nappaamaan pisteitä niillä itselleen sopivilla keinoilla. Kun me taas tiedämme heidän vahvuutensa vastahyökkäyksissä, meidän tulee omassa pallonhallinnassamme olla hyvin tarkkoja jotta emme anna vastustajalle juuri sitä, mitä he haluavat. Joka tapauksessa, korkealentoista viihdettä on salibandypelissä hankala tuottaa, jos vain toinen joukkue haluaa tehdä aloitteita. 
- Peli olisi sujunut tuloksen suhteen varmasti hieman kivuttomammin, mikäli olisimme olleet tietyillä hetkillä tehokkaampia. Sen myötä ÅIF olisi ollut pakotettu avamaan omaa peliään aikaisemmin ja se taas olisi avannut meille lisää paikkoja käyttää tiloja hyväksemme. Nyt tehokkuus ei ollut parasta mahdollista ja kun tähän lisättiin sitten toisesta erästä alkanut tuskailu, tehtiin pelistä itsellemme hieman liiankin hankala. 
Kaksi pistettä kuitenkin tyydytti Kytöhonkaa.
- Pitkässä sarjassa tulee joukkueelle kuin joukkueelle vaikeampia pelejä. Niitä on tähän viimeiseen kolmeen kuukauteenkin osunut, mutta nyt olemme niitä kyenneet viemään aika isolla prosentilla itsellemme.
NST nousi voiton myötä sarjassa kakkoseksi. Pelit jatkuvat sunnuntaina Limingan Niittomiesten vieraana.
- Todella haastava ottelu tiedossa. LNM:n alkukausi oli hieman hankala, mutta viimeisestä kymmenestä pelistä he ovat napanneet 14 pistettä. Joukkue on siis selkeässä pudotuspelitahdissa. Meilläkin on ollut tuloksellisesti vahvaa menoa, mutta jokainen peli on uusi haaste. Odotan kuitenkin, että nähdään peli, jossa kaksi joukkuetta satsaavat jokaiseen pelin vaiheeseen ja sitä myöten vähän mielekkäämpää katsottavaa liminkalaisille katsojille, Kytöhonka päättää.
18.04.2019 20:00Lappeenrantaan suunnitteilla uusi salibandyn suurseura
03.05.2019Samuli Huppunen, Jere Niemelä ja Julius Huppunen jatkavat NST-paidassa
20.04.2019 8:00Valtonen jatkaa miehissä, Haapala naisten päävalmentajana
10.04.2019NST C2 avoimet harjoitukset - TRYOUT 27.4-30.4
07.03.2019PUDOTUSPELI-INFO JA LIVELÄHETYKSET
10.12.2018NST ja Jarkko Nurmela sopimukseen loppukaudesta
19.03.2018Kausi päätökseen, Joonaksella on asiaa
18.03.2018Ensimmäinen ottelu Karhuille
18.03.2018Ensimmäinen ottelu Karhuille
14.03.2018NST kukisti Josban trillerissä ja jatkaa välieriin

Siirry arkistoon »