Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Naisille 8 joukkueen liiga

Share |

Sunnuntai 13.11.2011 klo 22:33


NST:n naiset voittivat SPV:n 12-1. Katsomossa tuli mieleen, että onko
tällaisissa liigapeleissä mitään järkeä. SPV ei edes taida olla
nykyliigan heikoin joukkue.


Kommentit

14.11.2011 10:06  Ex-aluesihteeri

Pudotetaan naisten liigajoukkueiden määrä kymmeneen ja pelataan kolminkertainen sarja. Tulee 27 runkosarjan peliä. Viimeiseksi jäänyt putoaa divariin, jonka voittaja nousee suoraan. Liigan toiseksi viimeinen karsii divarin kakkosen kanssa.

Kahdeksan parasta pelaavat normaalit play offit. Tämä olisi jo huomattavasti parempi systeemi kuin nykyinen, kun naisten taso on se mikä se nyt on. Liitolla ja liigalla ei ole varmaan uskallusta pudottaa määrää kahdeksaan (joka toki olisi paras ratkaisu), sillä lajin imagon kannalta liigapelejä "pitää olla" mahdollisimman monella paikkakunnalla.

14.11.2011 12:33  Pode

Itse olen samaa mieltä, että joukkueita on tällä hetkellä naisten liigassa liikaa. Liputtaisin tuon puolesta 10 joukkuetta, 3 kierrosta eli 27 ottelun liigaa. Kuten Antti spekuloi, tämä nostaisi kaikkein kovimpien pelien määrää merkittävästi. Näin ollen liigan taso nousisi ja kovat pelit KEHITTÄISIVÄT myös niitä joukkueita, jotka nyt pärjäävät heikommin.

Lauantain pelistä jäi itselle mieleen toinenkin pointti. Mielestäni myös naisten liigaan pitäisi saada kaikkiin peleihin mattoalusta. Joukkuemäärän pienentäminen pienentäisi liiton investointia hankkia matto liigapaikkakunnille. Monella naisten liigapaikkakunnalla matto jo on.

Voimakkaasti olen sitä mieltä, että salibandyä tulisi pelata matto- eikä puualustalla. Mattoalusta nostaa pelinopeutta ja taitavat suoritukset tulevat paremmin esiin. Lisäksi peliareena näyttää silmään selkeämmältä kuin viivaviidakko. Väittäisin että tätä yleisö haluaa: vauhtia, taitoa, selkeyttä?

Liiton herrat paasaavat, että naisten liigaan panostetaan, jotta sen arvostus nousisi. Silti jos esim. NST:n naiset haluavat pelata mattoalustalla (sillä millä miehet pelaa) kotipelinsä niin tulee naisten maksaa miesten salibandyliigalle vuokraa maton lainaamisesta!! Poikkeuksen tekee päivät, jolloin miehet pelaavat samana päivänä. Hyvää naisten liigaan panostamista???

Eli jos joku naisten liigajoukkue haluaisi lajin edun, kehittämisen ja yleisön viihtyvyyden edistämiseksi rakentaa peliareenan matolle (omalla pystytyskustannuksella) niin joutuu sen lisäksi maksamaan liitolle vielä vuokraa maton lainaamisesta.

Mielestäni tässä on saliobandyliitolta hyvin selkeä viesti, että naisten liigaa ei liittotasolla arvosteta ja naiset voivat jatkossakin pysyä poissa jaloista.

Toivottavasti naisille tulee maailmanmestaruus kuukauden päästä. Itse viimeisen harkkaturnauksen pelit nähneenä en pitäisi ylireagointina, että myös liittotasolla ruvettaisiin toimiin koko kotimaisen liigan kehittämisen puolesta. Tämä olisi nimenomaan myös maajoukkueen etu.

15.11.2011 14:14  HP

Muistelenkohan ihan väärin, vai olisiko ollut SPV:n naisten edellisellä liigavisiitillä jokunen kausi sitten, kun Antti herättelit keskustelua naisten liigapelaajien urheilullisuudesta. Tulokset eivät ole näemmä merkittävästi parantuneet, mutta toivottavasti urheilullisuus on sentään lisääntynyt :)

Itse olen ehdottomasti myös kahdeksan tai miksei kymmenenkin joukkueen kannalla, mutta nykyinen tilanne, jossa Pitkävedon merkkejä ei ole pääosin kovin hankala raapustaa, on kestämätön pitkässä juoksussa. Hyötyä eivät saa hyvät, eivätkä huonot joukkueet. Tuo Poutun mainitsema esimerkki maton käytön vuokramaksusta on naurettava. Keneltäköhän se on pois, jos haluaa mattoa käyttää ja nostaa näin pelin intensiteettiä ja viihdyttävyyttä? Haloo haloo.

Miesten tilanne on tottakai kehno, mutten jaksa millään uskoa taaperruksen jatkuvan ikuisuuksiin, ja joukkue on todella paljon nykyistä sijoitusta laadukkaampi. Eri asia on, milloin henkinen ja (pelillinen?) lukko aukeaa, ja mistä sijoituksista silloin pelataan. Kristallipallo kuitenkin näyttää, että nyt nähdyn pitkän tappioputken vastapainona on tulossa myös makea voittoputki.

Lauantaina on loistava mahdollisuus Monnarilla hiljentää tätä nykyä hieno kotiyleisö, katkaista putki ja hakea itseluottamusta nostattava voitto, mikäli äijien palaverit tuottavat tulosta ja liigan kuumin maalivahti Eki "Pasanen" Kosonen saadaan jollain ilveellä ohitettua.

15.11.2011 15:11  oulusta

tykkään molemmista edellisistä kommenteista :) iso peukku!

15.11.2011 18:55  Ex-valmentaja

Ruuskanen on liian hyvä kaveri useimpien pelaajien kanssa. Päävalmentaja ei saisi käydä kaljalla, korjaan kahvilla, pelaajiensa kanssa. Oikea ja menestyvä päävalmentaja pitää selvän eron joukkuepelaajiin, jopa salibandyssä. Ja pelin aikana voi välillä ihan oikeesti tulistua ja kertoa isoilla kirjaimilla pelaajille totuuksia. Sekin voisi herättää kaverit tiukassa tilanteessa.

Hajuton, mauton ja näkymätön hiljainen koutsi ei ainakaan voita mestaruuksia, vaikka tietäisi lajista kuinka paljon.

15.11.2011 21:00  Ministeri

Hienoa että tämä keskustelu on avattu. Toivottavasti ääntä pidetään myös päättäjien suuntaan.

Itse olen Poden kanssa samoilla linjoilla eli 10 joukkueen kolminkertainen sarja. Joukkueiden taso tiivistyisi, ottelumäärä vastaisi sitä mitä tämän tason sarjassa pitäisikin ja sarja olisi vielä kustannusten sekä aikataulujen suhteenkin toteutettavissa. Lisäksi tuo Poden mainitsema kovempien matsien lisääntyminen kolminkertaisen sarjan myötä olisi erittäin tervetullutta.

Kahdeksaan joukkueeseen meneminen tiivistäisi tasoa toivotusti. Mutta ellei silloin pelattaisi nelinkertaista sarjaa (28 ott.) ottelumäärä vähenisi mihin ei missään nimessä pitäisi mennä ja playoffien rakentaminen esim. koripallon tyyliin (2. parasta suoraan välieriin) olisi tekemällä tehdyn tuntuista.

Kehitysaskeleet pitäisi suunnata myös alemmille sarjatasoille, jotta sieltä tulisi liigaan valmiimpia joukkueita ja nekin olisivat pelaajia kehittäviä sarjoja.

16.11.2011 18:17  niinpä

Miksiköhän toiset on ex-valmentajia ja toiset liiga valmentajia? Jos vuosia on pelannut ja valmentanut samassa seurassa , joidenkin kanssa pelannut samassa joukkueessa saattaa siinä hyviksi kavereiksi tulla. No miksi sitten näin?Valmentajalta miesten liigassa vaaditaan jo huomattava osaaminen ja sellaisen valmentajan saaminen muualta lappeenrantaan on vaikeaa, yleensä tälläiset herrat osaavat hinnoitella itsensä ja en usko nst,llä olevan kauheasti taloudellisia mahdollisuuksia tälläistä etsiskellä.(eikä sarjatilanne siltikään olisi ehkä toinen)

19.11.2011 20:43  Pohjanmaa tulvii

Mutta onko 14 joukkueen liiga miesten kohdalla se sopivin? Voisitko Antti kirjoittaa hieman analyysia tästä asiasta ja herättää keskustelua palstalla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini