Uutiset

Nakittaret aloittivat pleijarit selvällä voitolla Happeesta 5-2

Share |
10.03.2012

Hirvipeijaisten ensimmäinen kattaus tarjoiltiin tänään Lappeenrannan urheilutalolla NST:n ollessa Jyväskylän Happeeta parempi selvin lukemin, 5-2.

Ensimmäinen erä alkoi hieman keinahdellen, mutta omat olivat siitä huolimatta alusta asti hivenen niskan päällä. Ensimmäisen kerran hirvittärien sydän jätti lyönnin väliin seitsemän minuutin kohdilla kun nakkien nopea hyökkäys pysähtyi maalin ylärimaan. Kauaa ei avausmaalia jouduttu sen jälkeen enää odottelemaan. Hanna Monto riisti keskialueella vastustajalta pallon ja jatkoi samalla vauhdilla vasenta laitaa ylös yhtä puolustajaa vastaan, huomasi oikealta nousevan Aino Jokelan, jolle pistikin nätin poikkisyötön, ja näiden playoffsien ensimmäinen avausmaali kirjattiin ajassa 9:27. Toisessa päässä meinasi käydä melkein samanlainen tilanne minuuttia myöhemmin, mutta hyvin tänään pelannut Tiltu Siltanen haistoi Happeen taktiikan ja peitti maalin tulemalla reilusti hyökkääjiä vastaan.

Toiseen erään molemmat joukkueet tulivat astetta kovemmalla sykkeellä, ja vauhtia pelistä ei enää puuttunut. NST väänsi kuitenkin kovempaa ja toisen maalin nimiinsä kirjautti Maria Utti ja syöttäjäksi merkittiin kenttien rämäpää, Juuli Hakkarainen. Happee siirtyi kuitenkin hengittämään omien niskaan vajaata minuuttia myöhemmin kun Alli Tikkanen pääsi kaventamaan. Vastustaja sai lisää uskoa omaan tekemiseensä maalin myötä ja hetki mentiin kovemmalla temmolla ja kovalla yrityksellä. Siihen väliin tuli kuitenkin Anu Forsback mailoineen Marianne Hannosen kirjauttaessa maalista syöttöpisteen ajassa 32:01. Loppuerään ei muita maaleja mahtunut, ainoat tilastomerkinnät tulivat molempien joukkueiden jäähypenkin kertakulutuksesta.

Kolmas erä alkoi Jyväskyläläisittäin makoisasti kun Tiia Hattara pääsi minuutin pelaamisen jälkeen kaventamaan maalieron jälleen yhden mittaiseksi. Tänään hattutempun nimiinsä kirjauttanut Aino Jokela oli tästä kuitenkin eri mieltä 42:32 ja päästi nakittaret jo puolittain karkumatkalle, tilanne 4-2.

Seuraavan 10 minuutin sisään nähtiin ottelun musta hetki kun Happeelaisten kavennushaaveet päättyivät kolmeen jäähyyn, joista kaksi olivat todellakin turhia, oli protestointia ja rumasti selkään tuuppaamista. Viimeisen jäähyn aikana NST sai ylivoimansa pyörimään sutjakkaasti Jokelan tehdessä illan kolmannen ja samalla ottelun viimeisen maalin.

Valmentaja Lasse Kurronen pelin jälkeen: "Intensiivinen hyvä tempoinen peli. Pelaajat toteuttivat hyvin pelisuunnitelmaa ja sovittuja asioita. Tästä pitää kuitenkin vielä parantamaan, huomenna vastassa on ärsytetty Happee".

Illan parhaat: Veikkauksen kulta ansaitusti Aino Jokelalle, hopea Maria Utti ja pronssinen Marianne Hannonen. Joukkueittensa parhaina palkittiin Aino Jokela ja Happeen Ilona Haapasalo.

-M.Viantie


25.09.2016TPS vei pisteet Urheilutalolta
20.09.2016Naisilla ensimmäinen kotiottelu lauantaina
17.09.2016Naiset voittoon kauden avauksessa
15.09.2016Kausiennakko: Naisten kausi alkaa viikonloppuna vieraissa
12.09.2016NST 2006 taipui tämän kauden joukkueelle
08.09.2016Harjoitusotteluita ennen kauden alkua - lauantaina vastassa NST 2006 mestarit
15.08.2016Naisille tärkeitä jatkosopimuksia - Joukkueen runko rakentuu pikkuhiljaa
26.05.2016Hakkaraiselle ja Lampiselle jatkosopimukset - Aino Partinen palaa NST:n paitaan
19.04.2016NST Naiset - Suomen Mestarit 2016
14.04.2016Ennakko: Naiset pelaavat suomen mestaruudesta Hartwall Areenalla

Siirry arkistoon »